Ouroboros pystytettynä

Pelien Vapaakaupunki, Pystytys

Ouroboros - Kirjoittamaton, Pystytys

Pyhä jysäys, tämä todella tapahtuu! Messuviikko on tullut ja viime metreillä hioimme tehtäviä.
Kouvolassa kävelykatu Manskilla, Capital Of Game Art-liiketilassa, jota XAMK hallinnoi. Täällä käynnistyy torstaina 2.11. Pelien Vapaakaupunki, jossa me olemme esillä neljä ensimmäistä päivää.
Tämä loppumetrien viivästys on sitten, kaikille tiedoksi, yksin Sonjan syytä! Juuri äsken paistoin viimeisiä saviveistoksia, joita tarvitaan tehtävien ratkaisuun. Näistä tuli oikein somat (tosi karmeita) ja tuskin maltan odottaa, että näen ne toiminnassa. 
Nyt kohti Kouvolaa pystytykseen! Hui! 

Saimme vielä vahvistuksia Ouroboros-tiimiimme musiikin muodossa. Serkkuni Jaani Helander sekä Lukas Stasevskij tulevat avaamaan tapahtuman Cellomania-duetollaan 3.11 klo 17. Aikas mageeta! Lukas on Game Music Collectiven perustaja ja siten sopii tähän hommaan kuin nakutettu!

Sonjalla on ollut melkoinen haaste rakentaa haastatteluiden perusteella uniikkeja tehtäväkokonaisuuksia, joiden pitää olla haastavia, mutta ei epäreiluja.
Teoksen tarina on rakentunut siten, että olemme kutsuneet haastatteluihin pelaajia kertomaan omista pelikokemuksistaan. Tämä kerrottu pelikokemus on muodostanut palan tarinaa ja aivopähkinän.

Teoksessa tosiaan ratkaistaan sarja arvoituksia, jotka on kätketty veistokseen. Oikea vastaus avaa lukon pienestä arkusta, josta löytyy seuraava kysymys, sekä vihje-esine. Tarkoituksena on etsiä aaveen muistot ja palauttaa ne hänelle. Sonjan laatimat tehtävät ovat aivan himputin hauskoja ja kiehtovia!

Jännitys valtaa mieleni ja samalla helpotuksen tunne lähenee, tornia ei enää rakenneta. Nyt vain toimintaa.

En valehtele, tämä on ollut ihan käsittämättömän rankkaa. Minulla on upea puoliso ja aivan ihanat pienet, leikki-ikäiset kaksospojat, jotka ovat kaikki olleet puoliksi integroituna tähän projektiin. Puolisoni on antanut minulle paljon mahdollisuuksia rakentaa tätä kokonaisuutta ottaen enemmän vahtivuoroja pikkuisten kanssa. Myös lapseni ovat saaneet olla mukana muovailemassa ateljeellani minun rakentaessa tornia. Helppoa se ei kuitenkaan ole ollut, välillä tuntuu että perheeni ansaitsisi parempaa. Voin siis todella tämän jälkeen huokaista ja antaa myös heille enemmän aikaa. Hekin onneksi pitävät tästä teoksesta todella paljon ja haluavat nähdä lisää.

Haluamme viedä tämän Ouroboroksen kiertueelle, pienen hengähdystauon jälkeen tietenkin. Pelien vapaakaupunki on suuren matkan ensimmäinen etappi sekä fantastinen avaus. Kysynpä siis, lukija - ystäväni, mihin lähtisimme seuraavaksi?


Bloggaritaiteilija Petri

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.